• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

“Verkställighetshinder är ingen ny omständighet”?!!?

Läs först de två inläggen före detta samt mer under kategorirubriken Vietnameserna i vänsterspalten.

thanh_beslut_10_1192118732_2423Den 4 oktober fattade Migrationsverket beslut om att Thanh ska utvisas. Igen. Trots att det inte gått att utvisa honom på fem år och det därmed föreligger verkställighetshinder. En ny ansökan med hänvisning just till det faktum att det inte går att utvisa honom skickades in följande dag. Sex dagar senare, den 10 oktober, hade Migrationsverket föredömligt snabbt fattat beslut på nytt. Dock inte ett föredömligt beslut utan ett beslut som ingen – INGEN! – som tagit del av det förstår logiken i.

Nämligen: han beviljades ju tillfälligt uppehållstillstånd (TUT) i sex månader, 2 november 2006 – 2 maj 2007, just för att det förelåg verkställighetshinder. Detta TUT skulle ha ändrats till permanent uppehållstillstånd (PUT), om det fortfarande inte gick att verkställa en utvisning efter dessa sex månader. Detta enligt den dåvarande överdirektören som var med och fattade beslutet om sex månaders TUT. Men trots att samma verkställighetshinder fortsatte att existera, valde beslutsfattaren, i strid med lagen och överdirektörens intentioner, att bortse från detta faktum.

I ett av de märkligare cirkelresonemang jag tagit del av menar nu beslutsfattaren på MIG i ytterligare ett beslut daterat den 10 oktober att hon inte kan pröva verkställighetshinder eftersom det har prövats tidigare!!!??? Här blandas olika paragrafer ihop och det hela blir till ett moment 22 uphöjt i både kvadrat och kubik. Skälen för att det inte går att verkställa en utvisning av Thanh har ju tvärtom ökat, inte minskat med åren! Och verkställighetshindren ska inte ses som vare sig en ”ny” eller en ”gammal” omständighet utan som exakt vad det är: verkställighetshinder = det går inte att verkställa en utvisning!.

Hanteringen av Thanh är under all kritik och helt oacceptabelt. det är svårt att tro att neraldirektören för Migrationsverket kan vara medveten om och acceptera att ett så här huvudlöst beslut fattas. Han kommer därför att informeras om det och för Thanhs skull får man hoppas att han kan se galenskapen i det hela och att han kan se till att det rättas till. Thanh borde redan från den 3 maj ha haft PUT och kunnat jobba, försörja sig och betala skatt sedan dess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: