• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tillägg till föregående inlägg

Nedanstående information (kursivt) har inkommit från en person med god insyn i förhållandena. Min strävan är att inte publicera osanningar eller slarviga påståenden på min blogg och jag är mån om att det jag lägger ut här ska vara korrekt och vederhäftigt. Det finns nästan inget svårare att skriva  om än asylområdet och bland det allra svåraste är statistik och siffror eftersom det alltid går att beräkna och framhålla saker ur olika perspektiv.

Jag publicerar alltså denna information för att ge en så mångsidig och – förhoppningsvis – korrekt information på min blogg som möjligt och överlåter åt dem som önskar att själva försöka tränga igenom den djungel som asylstatistiken strundtals är.

Siffran 95% har förekommit en del i media, men är ganska missvisande eftersom den uppstår när s.k. Dublinärenden och avskrivna ärenden räknas bort. I själva verket ligger bifallsfrekvensen på ca 73 procent.

Prognosen för antal asylansökningar från irakier under 2007 är som bekant 20 000, men siffran att förhålla sig till när det gäller dessa beräkningar är ju antalet inkomna ärenden och de som avgjorts.

Under jan – sep inkom 14 371 irakärenden
Av dem är antalet avgjorda 9 515
Antalet beviljade är 6 976 = 73 procent
Antalet avslag är 1 489 =16 procent (varav antalet Dublinärenden är 1 157)
Antalet ärenden som är avskrivna m.m. = 1 050 (avvikna, lämnat landet mm)

Förhållandet är detsamma för perioden jan – juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: