• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tillägg till nedanstående inlägg med mera

polisenEfter flera försök och lång väntetid kom jag fram till polisen för att fråga om när de begärda handlingarna (se inlägget nedan) kan tänkas komma. Svaret var att de nu har skickat dem som rekommenderad försändelse. Samtidigt meddelade socialsekreteraren att Migrationsverket till henne påstått att det bara var för Thanh att gå till Polisen så skulle han kunna avvisas direkt – en lögn av monumentala mått som alla de vet, som har läst bakgrunden och vad som hänt i det här ”evighetsärendet” under rubriken Vietnameserna i högerspalten.

MIG logoDe tar aldrig slut, alla de märkliga turerna i detta ärende! Migrationsverkets agerande i det hela är under all kritik, men ingen – INGEN! – bryr sig och ingen – INGEN! – tar ansvar och, lika illa: ingen – INGEN! – tar heller på sig att rätta till alla felaktigheter och att använda sunt förnuft i kombination med de möjligheter och rättigheter som utlänningslagen ger att bevilja uppehållstillstånd! Inte ens Migrationsverkets ledning som har all möjlighet och – som jag ser det även skyldighet – att göra detta.

Varför hölls Thanh inlåst i åtta månader, t.ex.? Vem avkrävs ansvar för det? Det rör sig faktiskt om ”olaga frihetsberövande” när man låser in människor utan anledning och skadestånden brukar bli rätt höga för den kränkning och det lidande en lång inlåsning innebär för en människa som inte har begått något brott. En asylsökande får, enligt vad som stadgas i 10 kap. utlänningslagen, tas i förvar bland annat om ”det är fråga om att verkställa ett beslut om avvisning eller utvisning.” Och avvisningen eller utvisningen ska vara nära förestående… Vilket den bevisligen inte var. Ändå var det på den grunden Thanh hölls inlåst i åtta långa månader med stort lidande som följd för honom personligen men också med kostnader på ca 800.000 kronor för skattebetalarna som fick bekosta det onödiga tvångsförvarandet av honom!!!

I utlänningslagens 10 kap 4 § anges vidare:
I övrigt får en utlänning som fyllt 18 år inte hållas i förvar mer än två veckor, om det inte finns synnerliga skäl för en längre tid. Om ett beslut om avvisning eller utvisning har meddelats, får utlänningen dock hållas i förvar i högst två månader, om det inte finns synnerliga skäl för en längre tid.

Behöver jag säga mer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: