• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Förvånande nog ser statsministern inga problem

I en webbteveintervju på dn.se uttalar sig nu Ulrica Schenströms chef, statsminister Fredrik Reinfeldt, om det som hände på en krog i Stockholm häromnatten (läs här och här). Han säger att samtalet mellan hans statssekreterare och den politiske journalisten vid TV4 "var en professionell relation mellan dessa båda personer".

Reflektion 1: Professionell relation??! Är det professionellt att som statssekreterare med ansvar för stab, inrikesplanering och kommunikation i statsrådsberedningen, sitta och kyssas med en person som är satt att bevaka den makt hon utövar??!! Nu förstår jag inte riktigt hur statsministern tänker.

"Ulrica Schenström hade förankrat hos mig att föra bakgrundssamtal med olika journalister. De här människorna vet var gränserna går och hon har inte passerat denna gräns."

Reflektion 2: Ett ytterst krystat, konstruerat uttalande som inte lurar någon. Och märkligt. För statsministern kan väl inte på allvar mena att han tycker att det är på detta sätt hans närmaste medarbetare ska "föra bakgrundssamtal" med politiska eller andra journalister? Och lika lite som Anna Sjödin, f.d. ordförande i SSU, inte visste var gränserna gick när hon var starkt berusad på Carzy Horse, lika lite kan statsministerns närmaste medarbetare veta var gränserna går när hon är så berusad att hon ramlar och blir liggande utanför en toalett så att kroggästerna tvingas kliva över henne.

Häromdagen tyckte jag lite synd om Fredrik Reinfeldt, nu vet jag inte. Kanske är det mer synd om svenska folket som styrs av människor som inte vet var gränserna går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: