• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vart går biståndet?

Sida logoVart går det bistånd som Sverige – skattebetalarna i Sverige – pytsar ut runt om i världen? Alltså till vad? Och då menar jag: exakt till vad? I vilka fickor hamnar den ofattbart gigantiska summan 30 miljarder kronor = 30.000 miljoner kronor som enligt uppgifter i Dagens Nyheter den 1 juni utgör det årliga biståndet? Hur mycket går till höga löner, många hemresor, gratissemestrar på lyxiga resmål, extra förmåner, fina hus, tjänstefolk etc för s.k. biståndsarbetare, bl.a. Sida-anställda? (Ca hälften av alla biståndspengar går via Sida).

Jag skulle verkligen vilja veta eftersom jag hör till dem som inte gillar att välmående svenskar berikar sig och lever lyxliv på skattepengar och låtsas utföra någon sorts "bistånd" i fattiga länder. Alltför många gånger har det rapporterats om just sådant leverne, sådant misshushållande med allas våra medel. Och att pengar betalas till mer eller mindre korrupta länders mer eller mindre giriga regeringschefer, pengar som vore bättre att spendera här hemma om de inte går till verkligt bistånd till behövande.

Bistånd ska oftare och mer ges i form av handfast, konkret och praktisk hjälp och i form av redskap, verktyg och annan materiel som faktiskt behövs och gör skillnad. Och i form av konkret, hands on utbildning i sådant som gör verklig nytta i landet ifråga. Inte i form av enorma penningsummor som skrupellösa människor berikar sig själva med och lever lyxliv för!

Ladda ner SIDAs årsredovisning för år 2006 från den här sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: