• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Vapensmuggling via finska flygplatser

Finlands flaggaHelsingfors-Vanda flygplats misstänks ha använts av internationella vapensmugglare för obskyra transporter. Den finlandssvenska tidningen Hufvudstadsbladet säger sig ha uppgifter om att fraktplan, som är kopplade till den ryskbördige vapenhandlaren och miljonären Viktor Bout har landat 76 gånger på flygplatser i Finland. Viktor Bout är efterlyst av Interpol.

För både Luftfartsstyrelsen och flygtullen på Helsingfors-Vanda flygfraktsterminal är Viktor Bout ett okänt namn och planen har fått flyga fritt så länge de formella säkerhets- och tillståndskraven har uppfyllts. Tullen har inte kapacitet att kontrollera alla plan. Själv avvisar Bout alla misstankar och säger att han bara bedriver ren affärsverksamhet. Orsaken till att Viktor Bout inte har gripits antas bero på att hans bolag också flyger för FN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: