• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Inte värdigt en regeringstjänsteman”

Pawel FlatoFoto: Pawel Flato

Nu är också kristdemokraternas ledare, socialminister Göran Hägglund, kritisk mot hur statssekreterare Ulrica Schenström uppträtt på en krog i Stockholm.

"Jag tycker inte att landets högsta tjänstemän ska uppträda berusat i sammanhang och på det här viset exponera sig på det sätt som framgår av de här fotografierna. Jag tycker att vi har ett ansvar där man får se till att hålla sig inom ett område som skapar respekt för regeringens arbete", säger Göran Hägglund till Sveriges Radio.

Just det. Det går inte att som Ulrica Schenström tro att allt är glömt bara för att hon myndigt och på ett sätt som visar att hon är mycket van att bestämma var skåpet ska stå, via Fredrik Reinfeldts pressekreterare Oscar Hållén redan dagen efter att hon uppträtt gravt berusad på ett mycket olämpligt sätt, låter kungöra att hon vill inte uttala sig och att hon anser att saken redan är överspelad! Det kommer inte att fungera, och det kommer både hon och hennes chef att upptäcka. Folk glömmer inte och det är knappast med respekt man kommer att bemöta en person som så flagrant skämt ut sig och sedan bara viftat bort det skedda genom att säga att det hela är "överspelat". No regrets, no remorse – det tyder på uruselt omdöme och dålig självinsikt. Eller kanske hybris.

Här, här och här finns mina kommentarer till händelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: