• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Glad i hatten” eller “full som en alika”?

Regeringskansliet logoTV4 logoAnders Pihlblad, som säkert är en helt normal och trevlig människa, gjorde en tämligen slät figur när han i morse (31 oktober) intervjuades av sina kolleger i TV4 Nyhetsmorgon. Han hade lite svårt att variera sitt språk och att föra fram vad han ville säga och kom ofta in på sidospår samt använde orden "det är klart" så många gånger att hälfen hade varit nog. Det var säkert nervöst att vara "offer" i stället för den som "offrar".

Det måste vara obehagligt och konstigt för en reporter, som i sin dagliga gärning har till uppgift att "jaga" nyheter av alla de slag, att själv vara utsatt för ett "drev" liknande dem han och hans kolleger utsötter andra för. Kanske ger det här Anders Pihlblad – och andra – en rejäl tankeställare…

Lite märkligt var det också att Pihlblad valde det lite gammaldags och komiska uttrycket "glad i hatten" när han skulle beskriva statssekreterare Ulrica Schenströms grad av berusning. Orden var kanske medvetet valda för att tona ner det hela och ge det en lite "mjukare" framtoning, vad vet jag. Det faktum att restauranggäster sett nämnda statssekreterare ramla två gånger varav hon blev liggande i flera minuter utanför en toalett en av gångerna, talar dock emot det lite smålustiga "glad i hatten". Det finns ju andra smålustiga uttryck också och kanske hade "full som en alika" passat in här om man betänker ramlandet och att andra gäster sade sig ha blivit störda av "det bullriga paret". Jag vet inte, jag var inte där och har bara kunnat läsa ögonvittnesuppgifter i tidningen. Men om dessa vittnen inte ljuger så lutar det väl mer åt att "alika-uttrycket" än åt "glad i hatt"-uttrycket om man ska beskriva graden av statssekreterarens alkoholpåverkan den där kvällen förra veckan på restaurang Judit & Bertil.

Vidhåller förresten statsministern fortfarande det han sa i en radiointervju i går:
"Varför skulle hon inte kunna upprätthålla jouren? Vem har sagt att hon är onykter? Har ni några bevis för det? Ni måste litegrann komma ihåg att ni i bland bygger stories som inte finns. I det här fallet finns den inte".

Här finns intervjun med reportern Anders Pihlblad i TV4 Nyhetsmorgon den 31 oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: