• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Huvudet har man fått till annat än att ha hatten på, Ica-handlare!

image2047Kvällstidningarna berättar idag om ytterligare ett exempel på den svenska specialiteten: "tänk inte själv, använd inte sunt förnuft". Någon fullständigt intelligensbefriad person på ICA i Gällivare stopppade Per-Eric från att köpa lättöl till ett kalas. Det hade väl varit helt rätt om Per-Eric var 14 år och skulle ha fest hemma när föräldrarna var borta. Men nu är Per-Eric 77 år gammal och lättölen skulle han köpa ut till pensionärsföreningens paltkalas!

Herre Gud, vad är det för spån som jobbar på Ica i Gällivare? Har de tagit intryck av de mest korkade figurerna i Icas evighetsreklamserie? Någon från huvudkontoret på Ica måste genast ta ett allvarligt snack med ICA-handlaren Lars-Håkan Olofsson och förklara att huvudet har han fått till något annat än att sätta hatten på! För något annat använder han det inte till när han säger:

"Vi vill garantera att vi inte säljer tobak och folköl tlll ungdomar under 18 år. Det handlar om att vara konsekvent. Sitter man i kassan kan det vara besvärligt att dra gränser och man kan hamna i diskussioner. Nu är alla lika. Jag visar också leg."

Ska man skratta eller ska man gråta? Och när man sedan läser att ett 50-tal Ica-butiker i Norrland har infört samma idiotsystem så är ett hysteriskt utbrott nära. På ICA i Piteå fick en 88-årig kvinna inte handla snus för att hon inte hade legitimation! Men har inte de här kokotyperna på 50 ICA-butiker fattat att legitimation är till för att styrka identitet (i tillämpliga fall) och ålder när det gäller att köpa tobak och alkohol? Åldersgränsen är 18 år, inte 100! Skärpning, omgående!

Läs bland annat här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: