• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

The Swedish Way: just take time out!

Nu när Ulrica Schenström, som krävde full kontroll på allt som hände i regeringskansliet och t.o.m. såg till att statsråden inte intervjuades utan hennes medgivande, är borta ur bilden så kanske statsråden i den svenska regeringen kan "spotta upp sig" och börja bestämma själva!

Det är ytterst förvånande att så många vuxna, kompetenta och kunniga människor låtit sig hunsas (for lack of a better word) av Ulrica Schenström! Hade jag varit statsråd i en regering hade jag aldrig för ett ögonblick accepterat det och det är som sagt obegripligt att så många i regeringen har tillåt att en politisk tjänsteman tagit så stort kommando över dem.

Hela historien är tragisk från början till slut. Också att hon, Ulrica Schenström – som det verkar – svek sin chef, statsministern. Han som försvarade henne med näbbar och klor, fräste åt journalister att hon minsann inte druckit något och uttalade att han hade förtroende för henne och vad hon var kapabel till. Och just när han hade sagt det så kom beskedet att hon tar time out, detta påhitt som blir allt vanligare och som (om jag minns rätt) började med Mona Sahlins Toblerone-affär efter vilken hon time outade på Mauritius. Numera är detta fega beteende ett helt vedertaget sätt att hantera problem. Smit undan utan ett ord och ta time out! Fortsätt att lyfta hög lön minst ett år, gärna fler, och bestäm själv att du inte vill jobba – ta time out. It is The Swedish Way, den svenska modellen. Det är patetiskt och obegripligt att folk på höga poster och med mycket makt inte har ryggrad att stå upp och klart och tydligt redogöra för sina misstag och ta fulla konsekvenser av det!

P.S. Strax efter att ovanstående skrivits kommer beskedet att Schenströms time out inte blev lång – hon har sagt upp sig. Därmed har hon – vilket hedrar henne – tagit konsekvenserna av sitt agerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: