• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket “hemställer om bistånd i återvändandearbetet”

Migrationsverket logoMigrationsverket har bett regeringen om hjälp med att skaffa fram resehandlingar från "motsträviga" länder dit det är svårt att avvisa asylsökande på grund av svårigheter att få fram reeshandlingar.

Migrationsverket skriver i sin hemställan till justitiedepartementet bland annat:

Ett centralt utvecklingsområde för Migrationsverket är arbetet med återvändande av de asylsökande som inte fått bifall på sin ansökan. Ett framgångsrikt återvändandearbete – där alla berörda delar av statsförvaltningen samarbetar effektivt – är en hörnsten i det svenska asylsystemet.

Migrationsverket skriver vidare:

Migrationsverket har identifierat tio länder där det är svårt att få fram resehandlingar. Det handlar om demokratiska Republiken Kongo, Indien, Iran, Kazakstan, Libanon, Mongoliet, Ryssland, Tadzjikistan och Vietnam. (Inget nämns om Kuba. Min anm.)

Migrationsverkets ansträngningar för att åstadkomma resultat i form av resehandlingar för medborgare från dessa länder är inte framgångsrika. Att förmå dessa länder att aktivt bistå i arbetet med att få fram resehandlingar är av mycket stor betydelse för återvändandearbetet. Migrationsverket hemställer härmed om regeringens och utrikesförvaltningens bistånd i detta ärende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: