• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En kaffe och en bulle på NK Konditori 15 % dyrare i ett slag

image2054Sedan länge brukar jag då och då ta en kopp kaffe och en kardemummabulle på NK Konditori. Oftast på serveringen längst ner i huset, ibland i serveringen högre upp i huset. År efter år har jag beställt samma sak: en kaffe och en kardemummabulle. Inget annat. Varken mer eller mindre.

Denna lyx – en saftig bulle med stark smak av kardemumma och ett gott bryggkaffe, allt serverat på porslin – kostade förra året 42 kronor. Det var överkomligt då och då, tyckte jag. Plötsligt – jag minns inte när – kostade exakt samma sak 46 konor! Jag gick lite mer sällan, men tyckte ändå att det var något jag ville unna mig ibland. Men nu är det slut med det! Från 42 kronor förra året via 46 kronor kostar kaffet och kardemummabullen idag 53 kronor! En plötslig höjning på 7 kronor, 15 %! Det är helt enkelt för mycket. Personalen bakom disken bekräftade att det var många som hade klagat på de stora prishöjningarna. Men det är givetvis inte personalens fel och de kan inte svara på frågor om varför allt plötsligt kostar så mycket mer.

Jag bad att få veta vem som äger konditoriet och är ansvarig för prissättningen och fick hans namn och telefonnummer. Jag ringde genast och undrade vad som låg bakom den stora höjningen. Peter Hartvei, ägaren till konditoriet, hade svårt att hålla tillbaka sin irritation öv er frpgan. Han fräste lätt och valde att först medvetet missuppfatta en del av min fråga. Det verkade som om han upplevde min berättigade fråga som ett angrepp på honom. Men jag ville bara veta på vilka grunder och varför han höjt priset med 11 kronor på ca ett år eller lite mer, från 42 kronor till 53 kronor. Och särskilt undrade jag över den här senaste höjningen på 7 kronor.

Peter Hartvei lugnade sig lite och började förklara – och han tyckte att jag borde känna till det – att priserna på vetemjöl har gått upp så himla mycket liksom priset på smör och grädde och… Jag är ju inte i hans bransch så jag har verkligen ingen aning om att priserna på dessa ingredienser/livsmedel har skjutit i höjden så enormt på senare tid. Jag har inte märkt av några höjningar på vetemjöl, smör och gräde i min vanliga lilla Coop-butik. Allra minst på 15 %. Jag kommer inte att dricka kaffe och äta kardemummabulle på NK Konditori mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: