• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Palestinasjal till svensk fältuniform?

NBG förbandsteckenNordic Battle Groups fältuniform är grön. Förbandstecknet på ärmen föreställer ett lejon med svärd och olivkvist, placerade strax under svenska flaggan. På försvarsmaktens hemsida står bland annat:

Snabbinsatsstyrkan ska delta i EU:s krishanteringsoperationer i den inledande och oftast svåraste fasen. Den ska under en begränsad tid kunna lösa uppgifter längs hela konfliktskalan, från humanitär hjälp till väpnad strid. Uppgifterna kommer dock alltid att ställas i relation till styrkans begränsade storlek.

Det innebär att den här insatsstyrkan kan skickas vart som helst där de behövs. Är det då rätt att svenska soldater i Nordic Battle Group "piffar upp" sin klädsel med lite personliga accessoarer och tillbehör? Finska soldater får knappast slänga på sig lite vad de vill när de är klädda i försvarsmaktens uniform, krav finns definitivt på att inga politiska eller religiösa plagg eller andra tillbehör får bäras. Men som vanligt är det lite hej & hå med Sverige som inte verkar ha ordning på något område alls. Därför går det tydligen utmärkt för en sergerant i NBG att under övningar, iklädd sin uniform, också vira en palestinasjal (eller en halsduk till 99 % lik en dylik) runt halsen. Grattis Sverige, och lycka till när era soldater kommer ut i regioner där sådana här "statements" kanske inte är så populära!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: