• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudiarabien: egyptier som stannat för länge arresterade

Saudiarabien flaggaPasskontrollanter i Makkah arresterade häromdagen 260 egyptier och deras agent som arrangerade deras resa och boende. Agenten tog 1,400 rialer (ca 2.500 kr) för varje pilgrim som han övertalat att stanna kvar efter att deras Umrah-viseringar (speciella pilgrimsvisa) gått ut. Mannen inkvarterade egyptierna i två byggnader som ägdes av två saudiska lärarinnor. Hittills har nära 1.800 utländska pilgrimer arresterats i Makkah för att ha stannat kvar i Saudiarabien efter att deras visa har gått ur.

Passbyråns kontrollanter gjorde en räd i de två byggnaderna och enligt ett ögonvittne lyckades inte en enda pilgrim undkomma. Ayedh Al-Luqmani, chef för Passkontoret i Makkah, sa att agenten uppmuntrade pilgrimerna att stanna kvar för att tjäna pengar på dem och att agente tidigare har varit utvisad från Saudiarabien i ett annat liknande fall.

Ayedh Al-Luqmani varnar Umrah-pilgrimer från att falla offer för agenter som lovar hjälp att bli kvar i landet är deras viseringar blivit ogiltiga. Han varnade också saudier för att ge husrum åt personer som är i landet illegalt och meddelade att de som gör det kommer att bestraffas hårt.

Källa:
Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: