• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ingrid Lindgren om medierapporteringen om tragedin i Jokela, Tusby

Det kom ett mejl från Ingrid Lindgren (återgivet med hennes tillstånd):

Tack för inlägget idag om reaktionen bland svenska journalister över tragedin i Tusby. Jag läser din blogg nästan varje dag och med stor behållning.

På torsdag eftermiddag (den 8 november) lyssnade jag på Studio Ett klockan 17.00 och hörde till min häpnad hur programledaren med ledande frågor och val av personer att intervjua framhöll hur mycket bättre de svenska skolorna är framför de finska. Jag blev så upprörd över det oblyga sättet att dagen efter tragedin framhäva den svenska skolans "trivselfaktor" i jämförelse med den finska skolans "kravfyllda" inriktning att jag måste skriva av mig.

Upprördheten kommer sig också av att en journalist i ett public service-företag, som man antar skall vara objektiv och spegla olika ståndpunkter, på detta sätt river i de djupa såren dagen efter dödsskjutningarna, och visar upp total brist på respekt för människor och grannland som drabbats så hårt. Det antyddes i inslaget att den tragiska händelsen var den finska skolans fel genom att man inte uppmärksammade hur eleverna mådde!

Jag undrar så om jag hörde fel eller har missuppfattat samtalet mellan reportern och de intervjuade personerna från Finland.

Studio Ett-inslaget som Ingrid refererar till finns här (klicka på 8 november och lyssna på den del som börjar 17.00).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: