• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är inte bara asylhanteringen som har havererat…

image2063Regeringsrätten kränker enskilda i vartannat mål. Det är rubriken på en artikel på DN Debatt, skriven av Gunnar Strömmer och Clarence Crafoord på Centrum för rättvisa. I artikeln pekar de på ytterligare en del av det svenska samhället som har havererat (som på så många andra områden) eller håller på att göra det: det svenska rättssystemet:

"I svenska domstolar ligger för närvarande cirka 150 000 fall och väntar på att avgöras. I över 90 procent av fallen väntar enskilda på att domstolen ska agera och många av fallen präglas av orimligt långa handläggningstider.
—–
Europadomstolen har reagerat skarpt. Av de 39 fall, i vilka Sverige har fällts av Europadomstolen genom åren, handlar en fjärdedel om kränkning av rätten till rättegång inom skälig tid. Europadomstolen har gått så långt att den talat om de långa väntetiderna som ett allvarligt hot mot själva rättsstaten. "

Läs artikeln här. Gå in på Centrum för rättvisas sajt här.

Dessutom: Asylhanteringen har också havererat. Ca 24.000 ärenden varav en del flera år gamla, är oavgjorda hos Migrationsverket medan verket samtidigt inrättar en synnerligen tvivelaktig ordning där de beviljar uppehållstillstånd på 14 dagar åt "irakier". Läs bl.a. här, här, här, här och här samt under Asyl&Migration och Vietnameserna i högerspalten. Systemet med tvångsomhändertagandetav barn är det väl inte någon i detta land som har fullt förtroende för? Läs under rubriken Tvångsomhändertagande av barn i högerspalten. Försäkringskassans system med "förtroendeläkare", skattesystemet etc, etc – vem har förtroende för dem?

Hela Sverige håller på att haverera och ingen/inga förmår stoppa haveriet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: