• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

I Finland kan man inte, som i Sverige, få ut hur många nya pass som helst…

Läs först En kvarts miljon svenska pass är förkomna eller stulna – Sverige: lär av Finland!

Från Finland (med fem miljoner invånare mot Sveriges nio miljoner) meddelas att:
ca 7.000 finska pass per år förkommer eller stjäls. 2.000 av dem kommer tillrätta, det faktiska antalet förkomna pass är således 5.000. De förkomna finska passen makuleras omedelbart och stryks ur passregistret och kan inte användas över Schengen-områdets yttre gräns.

I Sverige är ca 250.000 svenska pass på drift och eftersom de tycks kunna användas om och om igen så stryks de inte ur passregistret och kan därför användas hur som helst och av vem som helst.

Från Finland meddelas vidare att:
Man kan naturligtvis tappa sitt pass hur många gånger som helst och man har rätt att ansöka om ett nytt pass. Men varje gång en person ansöker om ett nytt pass fattas ett särskilt beslut om detta, och om det finns skäl att misstänka missbruk, påbörjas en förundersökning och man avslår ansökan. Personen kan överklaga till länsrätten.

I Sverige kan en och samma person få ut 12, 15 svenska pass utan att något händer. På det sättet uppmuntrar, enligt min mening, Sverige människor i deras brottsliga gärningar. Alla vet att inget händer hur många gånger de än falskeligen tillskansar sig det dokument som i de flesta andra länder (s.k. i-länder åtminstone) ses som en av de viktigaste och mest värdefulla handlingarna.

Varför är skillnaderna så stora mellan Sverige och Finland?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: