• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jag tänker på Astrid

Idag skulle Astrid Lindgren ha fyllt 100 år. Jag tänker med värme och kärlek på henne och på allt hon har betytt för mig och hundratusentals, miljoner andra människor som varit barn och som är barn. Men jag tänker med extra värme och extra kärlek på Astrid för hennes personliga engagemang för Chrisen som skulle avvisas efter åtta år i Sverige, tio år gammal, och all den faktiska, praktiska hjälp hon gav oss. Det finns så få människor som genuint bryr sig och som kan få andra, inte minst barn, att känna sig sedda och viktiga. Det kunde Astrid. Läs här om boken om hela den kampen.

ingen-liten-lortNu är Chrisen vuxen, och i boken Ingen liten lort har hon skrivit ett kapitel om vad Astrid har betytt för henne. Chrisens kapitel i boken om Astrid som opinionsbildare heter Att hämta styrka ur Pippi och Astrid. Det slutar så här:

”Varje jul och varje påsk skickade jag en hälsning till Astrid och hon svarade alltid. Idag känner jag mig privilegierad som fått växa upp med hennes sagor och berättelser, hennes visor, hennes sagofigurer och haft förmånen och nöjet att få träffa henne flera gånger. Jag bär Astrid med mig i mitt hjärta och är tacksam för att hon har funnits.”

Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: