• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

200 piskrapp för att hon blev våldtagen

Saudiarabien flaggaHögsta domstolen i Qatif har fördublat antalet piskrapp för en kvinna som blivit våldtagen och ävenfängelsetiden för dem som våldtog henne. Fallet återvisades till Allmänna domstolen i somras, sedan offrets advokat lyckats bestrida den första domen och framhålla att den var för mild mot våldtäktsmännen och orättvis mot offret.

För 1,5 år sedan våldtog ett gäng män en 19-årig flicka i staden Qatif i den östra provinsen. De våldtog henne 14 gånger. Tre domare vid Allmänna domstolen i staden dömde våldtäktsoffret till 90 piskrapp för att hon befunnit sig i en bil som tillhörde en man med vilken hon inte var släkt, vid tiden för våldtäkten. De sju gärningsmännens straff blev fängelse mellan 10 månader och fem år.

Högsta domstolen dömde offret till 200 piskrapp och sex månaders fängelse. De sju våldtäktsmännens domar blev mellan två och nio års fängelse. Domen kom som en chock för alla.

En källa vid Allmänna domstolen i Qatif säger att domarna har informerat våldtäktsoffret att skälet till att de fördubblade hennes straff var "hennes försök att irritera och influera rätten via media".

En av domarna vid Högsta domstolen i Qatif meddelade offrets advokat att den juridiska kommittén beslutat att avstänga honom från fallet. De konfiskerade också hans advokatlicens som ges till alla saudiska advokater av Justitieministeriet.

"Jag förklarade för dem att det är mitt jobb att göra allt för min klient inom lagens råmärken. Men de lyssnade inte"
, sa advokaten. "De påstår att jag annonserar ut mina tjänster vilket strider mot saudisk lag".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: