• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Funderingar om vuxen-ADHD

Följande text läggs ut med tillstånd (givetvis) av den som har skrivit den: en mycket trevlig person i sina bästa år , och skärpt som bara den.

Jag håller fortfarande på och benar upp det jag ska göra i mitt projekt på jobbet och det är riktigt roligt när jag väl kommer över min ADHD och kan fokusera… Jag har lyckats hålla andra irriterande uppgifter på avstånd idag och har därför varit ganska effektiv.

image2070Vuxen-ADHD – jag hade inte fattat att det var den nya innediagnosen! Varför månne just nu? Har man faktiskt kommit på nånting nytt om råddiga mänskors hjärnor, eller är det bara ett försäljningstrick? Min kompis i New York skrev att "alla" får den diagnosen nu, och att det läkemedel man ordineras är nånting amfetaminliknande som heter Adderall…"

Just så! Kanske hela "sjukdomen" bara är ett påhitt för att man ska få sälja dyra mediciner? Kanske alla deprimerade och ens lite ledsna mänskor i hela världen nu redan går på Prozac eller något liknande, så då måste man hitta en ny grupp att sälja medicin åt – och så väljer man alla råddpottorna, alla som har svårt att hålla tider och som hatar att städa, och så kallar man sjukdomen för "VuxenADHD" – eller ADD som de tydligen oftare använder i USA – och så ordinerar man amfetamin åt dem. Och så går läkemedelsbolagens vinster uppåt så det bara brakar om det!

Fast det stod att en av biverkningarna för det där Adderall-preparatet var "weight loss" – vilket ju kunde vara ett alternativ till att hela tiden tvingas köpa större kläder, när det är så himla gott att äta! Så kanske man kunde "vara sjuk" och äta medicin några månader för att få plats i fem år gamla byxor – det skulle vara en klar inbesparing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: