• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En härlig novemberfredag

Först träffade jag M med liten baby på en servering på stan och vi satt och pratade och hade hur trevligt som helst i 2,5 timmar! Tiden flög iväg. Hur underbart är det inte att någon gång ta sig tid att prata bort några timmar på det sättet, utan att stressa eller oavbrutet tänka på vad klockan är och vad man borde göra i stället och att jobbet väntar och… Det var verkligen ett vederkvickande ”över en kopp kaffe”-samtal!

Mr Lam Ping Kwam. Jag tog denna bild av honom, men önskar att jag också hade kunnat spela in alla hans glada tillrop!

Sedan skulle jag ta mig till kontoret, men då blev jag i stället upplockad av Nuri vid Norrmalmstorg, när han kom farande från Sveriges Radio och jag tänkte ta bussen mot Söder. Han var hungrig – och jag också, lite grann. Så då åkte vi till Bamboo Garden på Åsögatan, ett av våra lunch/middagsställen, och satte oss där med datorer och mobiler och åt, pratade och småjobbade lite.

Och vad vi skrattade! Bamboo Garden drivs av samma ägare som öppnade restaurangen för 31 år sedan, den minst sagt pratglade (han både pratar mycket och är glad!) Mr Lam Ping Kwan. ”Jag tacka dig, du tacka mig” är ett av hans favorituttryck som han upprepar om och om igen. Manliga gäster kallar han ”brossan” och kvinnliga ”lilla syster” eller ”prinsessan” eller ”moster”. Hans glada, genomträngande svenskkinesiska röst hörs över hela restaurangen och han verkar känna alla.

”Känner du alla gäster? Har du bara stammisar här”, undrar Nuri när Mr LPK kommer med mer kaffe. ”Ja, känner alla. 90 % stammisar”, säger han glatt och hojtar till någon nyinkommen gäst. De andra som jobbar på Bamboo Garden är också glada, trevliga och service minded. Mr LPK är från Hongkong, en annan i personalen är från Taiwan och någon från ”riktiga” Kina. Alla är långa, det lägger vi märke till; vi som trodde att kineser var korta. Och alla är öppna och trevliga.

”Vi ska också bli stammisar här”, säger vi, som annars brukar gå där sporadiskt. ”Välkommen, välkommen min brossan och lillasyster”, säger Mr LPK och skrattar med hela ansiktet.

Vilken härlig novemberfredag!

P.S. Maten var god också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: