• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Argument i SVT1 den 29 november

SVT logoHär kan man se Argument i SVT1 från den 29 november, som handlade om den stora strömmen asylsökande irakier, överbelastade städer som Södertälje m.m. i programmet där bland annat jag själv deltar.

Jag blev återigen påmind om varför jag de senaste åren tackat nej till 9,5 (!) förfrågningar av 10 om att vara med i olika tv-sammanhang! Det finns flera anledningar till att jag har tackat nej, och en av dem är den som blev så tydlig i går: en "debatt" mellan SEX personer om ett oerhört viktigt ämne FUNGERAR bara inte! Man kan inte klämma in en så viktig debatt som den om flyktingströmmen och hur de ska tas emot och var de ska bo etc på 20-25 minuter och ha SEX personer som ska komma till tals; det blir varken hackat eller malet. Hade jag vetat innan att vi skulle vara så många – och hade jag vetat VILKA som skulle vara med – så hade jag definitivt inte suttit i SVT:s studio i Umeå i går kväll!

Både som medverkande och som tittare blir man jättefrustrerad av den här typen av hurtiga debattprogrammen som ska riva av livsviktiga frågor på så kort tid och med så många som ska säga något. Det blir både spretigt och rumphugget och, som många som kommenterat gårdagens inslag som jag medverkade i: meningslöst.

En förnyelse av gamla koncept och rutinmässiga format vore definitivt på sin plats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: