• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svenskarna är ekonomiskt ofria – av politiska skäl, inte för att Sverige är fattigt

SvD logoI Svenska Dagbladet, söndagen den 9 december på ledarsidan, skriver PJ Anders Linder en mycket viktig och absolut läs- och tänkvärd artikel under rubriken Den som saknar buffert är icke fri. Den borde alla läsa, varenda kotte i Sverige. Och var och en som läser artikeln borde ta av sig alla sorters politiskt färgade glasögon och ta på sig ett par med fönsterglas och läsa texten och begrunda den utan att se den genom partiglasögon eller sila den genom ideologier och inlärda tankemönster. Bara läsa den, rakt upp och ner. Och bedöma det PJ Anders Linder skriver rakt av, precis utifrån fakta och verklighet och inget annat. Han skriver band annat:

"Enligt Ekonomistyrningsverkets prognos från i förrgår blir statens överskott 105 miljarder kronor i år. För perioden 2007-2011 uppskattas det till sammanlagt 550 miljarder. Staten ska alltså driva in 550000 miljoner mer än utgifterna kräver!

Om Anders Borg gick med på att dela de pengarna fifty/fifty med skattebetalarna skulle det ge 275 (!) miljarder extra till hushållen. Men föga förvånande har varken allianspolitiker eller socialdemokrater kommit med sådana förslag. I Sverige är det staten, storfinansen och Saltsjöbadskamraterna som ska stå för ägandet. Den som har vanlig lön är icke solid. Och så ska det förbli."

Det finns inga större politiska, ideologiska skillnader mellan s och "det nya arbetarpartiet m" – de nya håller ju lika hårt på bidragssystem och att staten ska bestämma över människors inkomster som någonsin s. Varför accepterar svenska folket att det är så? Varför kräver det arbetande folket inte att få behålla en större andel av de pengar det tjänar genom arbete? Att staten ska sitta på sådana enorma "vinster", uppkomna av folkets arbete, är otillständigt och oacceptabelt. En viss buffert behöver givetvis staten, men det behöver folket också! PJ Anders Linder slutar sin ledarartikel:

"Varför ska inte de allra flesta kunna ha egen buffert? Ge full skattefrihet på inkomster som stoppas in på ett särskilt konto upp till någon fastställd nivå: till exempel 100.000 kronor. Eller varför inte upp till en genomsnittlig årslön efter skatt, det vill säga det dubbla."

Ja, varför inte???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: