• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Synpunkter från en tjänsteman på Utlänningsverket

UviHär är några synpunkter från en tjänsteman på Utlänningsverket (Uvi) i Finland:

"Jag ställer mig tämligen skeptisk till generaldirektör Dan Eliassons (Migrationsverket) uttalande och strävan att ‘fler asylsökande måste motiveras att återvända’. En person från ett u-land som kommit hit och har hunnit bo i Europa t.ex. ett år som asylsökande är synnerligen svår att motivera att återvända till sitt fattiga hemland där varken arbete eller annan försörjning väntar. Att asylsökande skulle kunna förmås att återvända har hittills aldrig lyckats i praktiken i något land och det kommer inte att lyckas i framtiden heller. Ju längre asylprocessen pågår, desto svårare blir det att få någon att återvända. Också sådana personer som man lyckats avvisa eller som "frivilligt" har återvänt till sina hemländer kommer tillbaka, kosta vad det kosta vill.

Slutsatsen är således att ‘återvändande’ inte är lösningen på de problem som asylmigrationen skapar. Om man i något land vill minska problemen, måste man satsa på förebyggande åtgärder. Ett av dem är ett effektiv tillämpande av Dublinförordningen.

© Citera gärna, men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: