• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Olika falla ödets lotter för svenska slöfockar och latmaskar

"Då är man ju dum om man går ut och jobbar". Läs den ledarartikeln av Per Gudmundson, i Svenska Dagbladet! Den handlar om lata och giriga och oetiska människor som i åratal mjölkar "inkomstgaranti" (=skattepengar) på 34.000 – 39.000 kronor i månaden bara för att de någon gång varit riksdagsledamöter! Andra slöfockar som inte vill jobba (nu talar jag alltså inte om sjuka eller sådana som inte har fått ett jobb trots att de sökt som galningar) får på sin höjd a-kassa ett tag och sedan eventuellt socialbidrag på några tusen kronor i månaden…

En vänsterpartist, Inga Lantz, har roffat åt sig 33.792 kronor i månaden i "inkomstgaranti" alltsedan hon slutade sitt riksdagsuppdrag 1988 – i 19 år! I 19 år har vi andra – lågavlönade sjukvårds- och butiksbiträden inte minst – fått försörja en lat kvinna som, i stället för att jobba berättar att hennes tid går åt till att måla färgglada tavlor, skriva och fotografera. Och kommunicera telepatiskt med djur:

"Jag sitter på golvet i ett rum tillsammans med djuret och läser djurets tankar i form av just tankar eller ord eller känslor. Lättast är att kommunicera med hästar, därefter hundar och sedan kommer katter, som ibland håller på sin integritet och vägrar att deltaga."

Men på Inga Lantzs hemsida (Dog Planet AB) framgår att hon tar 625 kronor i timmen. Timpenningen gäller när Inga Lantz (som också är frilansande journalist och fotograf för Pressens Bild men ändå har inkomstgaranti från riksdagen…) "talar med djur":

"Jag ‘talar’ med djuret cirka 40 minuter, ger det en lätt avslappningsmassage och tar sedan några bilder i pressbildstorlek."

image2106Hundhalsband Lisboa från Lilli-Boo, 845 kronor

Inga Lantz, f.d. riksdagsledamot för vänsterpartiet, är en sann kapitalist och verklig penningroffare i sann icke-vänsterpartistisk anda! Förutom med djurkommunikation sysslar Dog Planet AB också med "Doga-Yoga", 1.250:- för 5 ggr à 1,5 tim. Och Dog Planets butik säljer lyxartiklar från Frankrike, Italien och USA för hundar! När världen svälter och krig härjar och människor flyr och det finns massor att göra för människor i Sverige, särskilt för livstidsförsörjda vänsterpartister, då väljer Inga Lantz att vara involverad i en verksamhet som lagom till jul säljer "exklusiva halsbandsset från Lilli-Boo". Vad just det kostar framgår inte, men andra tjusiga hundhalsband kostar kring 800 kronor vilket motsvarar en tredjedel av det belopp som t.ex. en asylsökande ska klara alla sina utgifter utom hyran på, under en hel månad…

Och Vivianne Gerdin, som fram till 2006 var riksdagsledamoten för centerpartiet och som får 38.980 kronor i månaden i garanterad inkomst, säger till en reporter på Insider, TV3:

"Ha, ha, ha… Du menar att jag skulle söka jobb! Eller vadå?"

Men Herre Gud, svenska folk, är det verkligen så här ni vill ha det? Att före detta riksdagsledamöter på ett osmakligt och sjukligt girigt sätt tillåts missbruka inkomstgarantin från riksdagen som är tänkt att vara tillfällig, och gör den till en livstidsförsörjning? "Garantin är inte avsedd som en varaktig försörjning", säger lagen. Varför krävs det inte att riksdagsledamöter lever efter lagen när alla andra medborgare måste göra det?

Läs också artikeln Många expolitiker lever på bidrag i Svenska Dagbladet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: