• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inte undra på att man driver med svensk polis i andra länder…

Fredrik ReinfeldtStatsminister Fredrik Reinfeldt tog i sitt jultal upp förskräckande exempel på tillståndet i nationen och särskilt på Polisens otillräcklighet. Han talade om:

– Pappan som blivit mördad utan att polisen ett halvår efteråt bemödat sig med att ge en förklaring till det som hänt.
– Tonårsgrabben som blev misshandlad och fick hitta gärningsmännen själv.
– Fjortonåringen som gjort rätt, men ändå fick stryk av väktarna i tunnelbanan som polisen struntade i.
(Läs mer här)

Nuri feb 2007Exemplen kan göras hur många som helst. Här är några till ur en artikel av Nuri Kino på Aftonbladet Debatt den 21 december, med rubriken Skärp er, polisen! Han skriver om det brutala mordet på universitetslektorn Fuat Deniz, som på sin arbetsplats Örebro universitet knivhöggs till döds för en dryg vecka sedan. I stället för att hängivet och med frenesi arbeta för att lösa det hemska mordet, säger en anställd hos Polisen, när han ringer och undrar om de kontaktat rikskriminalpolisen:

"De som jobbar på riksmordskommissionen har gått på julledighet och kommer inte åter förrän den andra januari. De har semester, och det är väl dem väl unt eftersom de aldrig är hemma?"

Men, som Nuri Kino slutar sin artikel:
"Ja, det är dem väl unt men det är också Fuat Deniz familj, hans vänner, kollegor och alla sanningssökare väl unt att få en professionell utredning. Någon, jag vet inte vem, men någon måste se till att Örebropolisen genast får alla hjälp den behöver, oavsett vilka helger det är."

Hur Fredrik Reinfeldt eller en ny rikspolischef eller Gud Fader själv ska kunna få till stånd en attitydförändring hos den här typen av poliser är skrivet i stjärnorna. Jag tvivlar på att det går. Och i andra länder fortsätter man att, som man gjort i decennier, betrakta svensk polis som mesig och menlös. På inte alltför felaktiga grunder.

Här kan man ta del av det tal som miljöminister Anderas Carlgren höll i Örebro den 19 december, vid en manifestation mot våld efter mordet på Fuat Deniz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: