• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Är det poliskonstaplarna Kling och Klang som är i farten?

Nuri Kino skrev i sin debattartikel i Aftonbladet den 21 december om Polisens klantigheter i utredningen av mordet på universitetslektorn Fuat Deniz:
Jag stod i dörröppningen till hans tjänsterum, skulle jag gå in eller inte? Hans kollegor berättade att rummet inte varit plomberat, att det städats och att även andra varit där. Jag gick in. Polisen hade tagit hans hårddisk. Hans bilnyckel och cigaretter liksom hans post låg på skrivbordet.

På eftermiddagen samma dag rapporteras följande i SR P4 Örebro:
Polisen spärrade inte av tjänsterummet till den lärare som i förra veckan mördades på Örebro universitet, efter knivskärningen. Det beklagar nu förundersökningsledaren Per-Jan Eriksson.

– Så här i efterhand inser jag att det är klart att vi borde ha gjort det, säger Per-Jan Eriksson.

Han förklarar misstaget med att det är svårt att tänka på allt i inledningen av en mordutredning och att brottet inte inträffade på tjänsterummet. Nu har universitetslärarens rum undersökt av polis och är till vidare låst.

Herre Gud, hur korkad får man vara när man jobbar inom Polisen? "Så här i efterhand inser jag att det är klart att vi borde ha gjort det"!!!??? Det ska inte inses i efterhand, det ska kunna krävas att Polisen inser att en mördad persons arbetsrum ska spärras av och mycket noga genomsökas! Det är absolut elementärt och något som varje normalt funtad människa som aldrig ens haft med polisarbete att göra kan begripa. Men inte svensk polis!!!

Förklaringen till klanteriet är också så pinsam att det hade varit bättre om förundersökningsledaren hade hållit tyst. Att vara förundersökningsledare i ett mordfall och vara så enkelspårig att man tycker att bara för att mordet inte inträffat i den mördades arbetsrum så behöver man inte bry sig om att spärra av det och noga gå igenom offrets post m.m., det är en enorm skandal. Är det den klassen på förundersökningsledare som Polisen håller så säger jag bara: Arma Sverige och grattis och välkomna hit alla terrorister, kriminella från 24 Schengenländer, illegala invandrare med flera som kan härja fritt medan Kling och Klang* kliar sig i sina huvuden eller är på "väl unnad semester"!

Läs här riksdagsledamoten Elisabeth Svantessons, m, kommenterar: Polisen vill ha jullov??. och Oj då – det blev fel

* Kling och Klang gette de två snälla men korkade poliserna som Pippi Långstrump hade att göra med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: