• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Flyktingcentraler stänger

TurvapaikkahakijatFlyktingcentralen (motsvarighet i Sverige: "förläggnig" eller "mottagningsenhet") i Bjärnå stänger för gott. Statens beslut att stänga den fattades 2006 och sedan dess har verksamheten sakta men säkert körts ner. Så när som på ett irakiskt par har alla asylsökande nu flyttat ut och största delen av personalen har slutat.

Mottagningscentralen öppnade 1991 var den första mottagningscentralen med en enhet för föräldralösa asylsökande barn. Man kunde ta emot långt över hundra asylsökande och fyrtio personer har jobbat här. Tidigare var stället ett vårdhem för missbrukare. Huruvida centralen, som ligger ganska isolerad och långt från tätorterna, har varit lämplig som för asylsökande, har det funnits olika åsikter om. Å ena sidan har det varit lugnt och tryggt men å andra sidan har kontakterna med det finländska samhället varit knappa.

Även mottagningscentralerna i Tammerfors och Ruukki kommer att stängas. De sammanlagt tio mottagningscentraler som finns kvar i Finland efter årsskiftet anses ha tillräckligt med platser för det antal asylsökande som kommer till Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: