• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudiarabien: Nya trender inom rakning på grund av rädsla för sjukdomar

Saudiarabien flaggaPå grund av rädsla för infektioner och eventuella sjukdomar köper allt fler saudier och utlänningar i Saudiarabien egna verktyg för rakning och hårklippning. Många barberare idkar inte ens bashygien så som att rengöra sina verktyg efter varje användning. En del kunder har bett barberarna att få lämna sina egna klippnings- och rakningsverktyg i boxar eller skåp hos dem, så att de kan användas när de kommer för att klippa eller raka sig nästa gång.

Under helgerna är det så många som vill raka och klippa sig att det blir enorm trängsel och köbildning. Det finns mängder av barberare som helt enkelt inte hinner sterilisera sina verktyg. De tar in nästa kund omedelbart efter att de blivit klara med kunden innan, vilket kan orsaka sjukdomar och hudinfektioner.

"Jag tar med mig mina egna rakdon när jag går till barberaren", säger Abdul Raheem Al-Sulaimi.

En annan kund, Ahmad Al-Assmani, säger att allt fler känner rädsla och skräck för att bli rakade. Många tror att barberarna är källan till smittsamma sjukdomar och infektioner.

Khairi, en barberare, värjer sig mot anklagelserna: "Alla verktyg som vi använder steriliseras i en ultraviolett steriliseringscontainer. Dessutom rengörs rakdonen med desinfectionsmedel och genom upphettning. Rakhyvlar används bara en gång och barberarna använder antibakteriellt rengöringsmedel när de tvättar sina händer." Han erkände dock att efter begäran från en del kunder har man ställt i ordning små skåp där de kan förvara sina rakdon.

Anan, en annan barberare, säger: "Våra kunder reserverar sina egna, speciella verktyg eller köper verktygspåsar. För att få ett eget skåp med sina personliga rakdon, måste kunden betala 50 rialer i månaden. Varje skåp har ett eget nummer och när han kommer in för att raka eller klippa sig används hans egna verktyg. Kunden får 50 % rabatt eftersom hans egna verktyg används."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: