• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sverige är värdetransportrånarnas förlovade land!

Uutiset logoI ett inslag i Uutiset i SVT konstateras den 27 december att Sverige är värdetransportrånarnas förlovade land – rånarna åker sällan fast och domarna är milda. Sverige står i en klass för sig jämfört med andra länder. Några hundra yrkesrånare, kända av polisen (!), lurpassar på 900 pansarklädda fordon som transporterar sedlar mellan olika ställen.

Sommaren 2003 grep polisen i centrala Bohus ett antal kända kriminella och fann i de stulna bilar de körde omkring i en hel rånararsenal: automatvapen, kofötter, polisradioapparater och uniformer. Ändå ansåg domstolen att "det inte kunde anses styrkt att de hade för avsikt att begå rån".

Om det inte vore så sorgligt och så ytterst pinsamt skulle man kunna skratta åt detta. Att en domstol som konfronteras med kända kriminella, gripna enligt ovan och med stulna bilar fyllda med "rånararsenal" inte anser det styrlkt att de avsåg att begå brott (=råna) är så groteskt att man inte vet vart man ska vända sig. Vad är det här för land, egentligen? Vems rätt är det som skyddas när domstolar klantar sig på detta sätt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: