• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

6,5 miljoner för boende för nio ungdomar?!

Enligt uppgifter i Sundsvalls Tidning kostar boendet för nio ensamma asylsökande ungdomar mellan 14 och 18 år 6,5 miljoner kronor. 6,5 miljoner kronor! 723.000 kronor per år per ungdom!!! När man samtidigt skriver och talar så mycket om ”fattiga barn” eller ”barn i fattiga familjer” där det knappt finns pengar till mat för dagen eller ens en endaste liten julklapp ter det sig som om här föreligger en viss obalans. Givetvis kan man inte enbart tala om pengar i sådana här sammanhang; fattiga svenska barn har oftast åtminstone en ensam mamma att ty sig till medan de hitkomna ungdomarna inte har någon förälder i sin närhet. De som har asyl- eller skyddsskäl får enligt lag stanna här, men måste det kosta så orimligt mycket? I artikeln står att i våras väntade ungefär 200 ensamkommande ungdomar på att få komma till liknande boenden och om boendet kostar ungefär lika mycket för alla så blir kostnaden 144.600.000 kronor, d.v.s. över 144 miljoner kronor!

Ungdomarna i artikeln kallas genomgående ”flyktingbarn”. Har de alltså fått flyktingstatus i Sverige, eller har de fått uppehållstillstånd på andra grunder? Eller är de fortfarande asylsökande?

MIG logoFöljande fråga har ställts till Migrationsverket och svaret kommer att redovisas på bloggen:
Har Migrationsverket ändrat sin praxis som förr (för bara några år sedan) gick ut på att man noggrant prövade ensamkommande barns och ungdomars asylskäl och att man så snart det gick skickade tillbaka dem som inte hade skäl att stana för att återförenas med sina föräldrar?

Alltså: har Migrationsverkets praxis ändrats så att alla som söker asyl och är – eller säger sig vara – under 18 år mer eller mindre automatiskt får uppehållstillstånd i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: