• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Statsministern anser att människor som kommer hit ska försörja sig själva och sina familjer

Fredrik ReinfeldtStatsminister Fredrik Reinfeldt vill att regeringen under året inför krav på att invandrare ska ha jobb och bostad för att deras familjer ska få komma till Sverige. Det säger han i Rapports nyårsintervju med K-G Bergström. Han menar också att eftersom vi har reglerad invandring så kan det inte kan vara så att vi kan sända signaler som gör att människor tror att de kan komma hit och leva av det svenska bidragssystemet.

Så här säger statsministern:
"I Sverige ställer vi krav på att man ska kunna stå på egna ben. När man har ett fast jobb med en bra försörjning och egen bostad så kan det efter en tid vara möjligt att ta hit anhöriga.

Det som annars sker är att det finns risk att man snabbt kommer till Sverige, inte har något jobb, ändå ber anhöriga komma och snabbt blir bidragsberoende och inte kommer in i det svenska samhället."

Han säger vidare, på fråga av K-G Bergström om det inte är en mänsklig rättighet att man och hustru ska få leva tillsammans:
"Det är att testa gränserna för att vi faktiskt har en reglerad invandring. Det är inte så att vi säger att alla får komma till Sverige och här, på plats, leva i försörjning av svenska system."

I grunden har statsministern rätt. Särskilt om man tar i beaktande det rykte Sverige har i många länder i Mellanöstern men även i andra områden som "ett paradis där man inte behöver jobba och kan hämta ut pengar ur ett hål i väggen" (ordagrant citat av asylsökande som berättar hur Sverige "marknadsförs" i deras hemländer). Och med tanke på att hur välvilligt inställd man än vill vara mot dem som har det svårt (nu talar jag främst om alla dem som kommer utan att ha asyl- eller skyddsskäl) så måste man inse att Sveriges resurser är ändliga och att skattetrycket redan är så starkt att det inte går att öka det ytterligare, utan så många människor som möjligt måste försörja sig själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: