• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Det kan vara diskriminering”

Riksdag & dep logoI nyhetstidningen Riksdag & Departement berättas, att den som är svensk diplomat och tjänstgör i ojämställda länder, som Iran och Saudiarabien, har rätt till extra resor ut ur landet – om diplomaten är kvinna. Jaha. Bra. Jättebra! Det är väl inte mer än rätt, borde varje normalt funtad människa tycka. Speciellt om man varit i Iran eller Saudiaranien (vilket jag har – i Saudiarabien). Men i det otroligt märkliga landet Sverige där så mycket är konstigt, tycker nu JämO att "detta kan vara diskriminering"!

"Kvinnor utsätts för helt andra påfrestningar än män i vissa länder. I till exempel Saudiarabien får kvinnor inte köra bil, inte gå på restaurang utan manligt sällskap och måste vara mer eller mindre heltäckande klädda, även i hög värme. Kvinnor kan där inte åka och handla utan manligt sällskap. Den sortens inskränkningar i svenskt sätt att leva gör att det är mer behövligt för kvinnor än för män att regelbundet lämna vissa orter",
säger Hans Gottfarb, kanslichef för Statens utlandslönenämnd som administrerar hardshiptilläggen för de svenska diplomaterna.

Just det! Men då kommer JämO med världens korkade uttalande om att "detta kan vara "diskriminering" och menar att på dessa orter särbehandlas alltså kvinnor och får extra förmåner, trots att de arbetar på en svensk myndighet. Man tar sig för pannan, är de helt koko hos JämO?

JämO vill alltså att kvinnor inte ska kunna arbeta i länder som Iran och Saudiarabien? Hur rimmar det med strävan om jämställdhet? Det finns så många idioter som vill stjälpa i stället för att hjälpa; som vill tolka lagar bokstavligt i stället för att – som i detta fall – tolka jämställdhetslagens innebörd. Bevare oss för JämO!

Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: