• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Det är alltid bra att ha uppehållstillstånd i ett annat land”

Nedanstående inlägg kommer från en jurist och Mellanösternkännare som, precis som jag själv, förstår att asylhanteringen är både svart och vitt. Och att Sverige inte gagnas av att man medvetet undanhåller hela bilden. De enda som gagnas är främlingsfientliga partier som kommer att skörda mängder av röster i nästa val och komma in i riksdagen och få än fler mandat i kommuner och landsting. "Gammelpartierna" väljer ju konsekvent att sticka huvudet i sanden. Denna jurist är också, precis som jag själv, starkt engagerad för asylsökande med asyl- och skyddsskäl (enligt den utlänningslag som gäller i Sverige) och har, liksom jag, agerat ombud i flera fall där Migrationsverket – som så ofta – hanterat ärenden felaktigt och huvudlöst.

Här följer Mellanösternexperten tillika juristens inlägg, som jag publicerar främst för att den är en stark kritik mot Sverige och dess myndigheters blåögda, godtrogna och slapphänta hantering av den viktiga asylfrågan:

Det är alltid bra att ha uppehållstillstånd i ett annat land

Runt om i Sverige finns lokaler som fylls med kvinnor och barn som klär sig i svart från topp till tå och med gröna bindlar knutna runt huvudet. Kvinnorna kvider och gråter samtidigt som de lär sina barn att slå sig själva med kedjor och svärd. De åkallar imamerna Hussein och Ali. Under tiden jobbar många av kvinnornas män – inte vitt utan svart.

Det finns irakier som kommer till Sverige med mycket blod på sina händer. De har mördat hundratals landsmän som var i opposition till det nuvarande styret i Irak. Detta uppger de naturligtvis inte till Migrationsverket utan de påstår istället att de själva är förföljda.

Många asylsökande kommer till Sverige med buntvis med dollarsedlar. Här talas det inte om 10.000 dollar, det nya systemet är att beteckna 10.000 dollar som en "bok". "Hur många böcker har du?". Den som har väldigt mycket pengar talar i stället om block: "Jag har tre block". Således ännu tjockare buntar med dollarsedlar. De får snabbt sina positiva beslut av Migrationsverket nu för tiden. De köper fastigheter i Sverige. De åker till Syrien och köper ännu fler fastigheter. Sedan åker de tillbaka till sitt hemland Irak och återupptar sina affärer och bor i sin bostad. Det är alltid bra att ha uppehållstillstånd i ett annat land.

Många av de asylsökande som fått permanent uppehållstillstånd lever på socialbidrag trots att de har fast inkomst. Men inkomsten är inte vit utan svart. Makar skiljer sig. De får bostadsbidrag, socialbidrag och underhållsbidrag. De har två bostadsadresser men bor ändå ihop under samma tak. De har funnit ett sätt att utöka sin kassa.

Flera av de asylsökande som till Migrationsverket uppger att de är irakier är i själva verket från Syrien, Libanon, Iran eller Turkiet. De köper sig falska identitetshandlingar. Migrationsverket godkänner många av de förfalskade handlingar som visas upp. Det är lätt att lura Migrationsverkets personal eftersom många av dem är nyanställda och har dåliga kunskaper om identitetshandlingar.

Nu har också "tagande av muta" spritt sig i Sverige. Det gäller främst bland f.d. asylsökande, att det är lättare att få ett jobb om man lägger upp några tusen kronor under bordet. "Det är helt klart att du inte får ett jobb eftersom du inte är villig att betala muta". Så är det också hos vissa bostadsbolag.

"Hitta på ett projekt i ditt forna hemland och du kan få bidrag till detta av den svenska staten samtidigt som du hjälper dina landsmän att smugglas till Sverige. Hitta på ett projekt och få bidrag. Redovisa sedan dina utlägg med kvitton, men säg inte att du fått bidrag från fem andra länder också", o.s.v., o.s.v. i det oändliga. Och Sveriges regering, riksdag, myndigheter, polis – för att inte tala om Migrationsverket – blundar.

Detta är exakt vad som pågår i Sverige. Om inget görs nu kommer ett uppvaknande för sent. Egentligen är det redan för sent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: