• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Enkelspåriga anonyma skribenter tror att allt är svart ELLER vitt!

Enkelspåriga människor finns det gott om. Sådana som tror att det bara finns svart eller vitt, höger eller vänster och alltid bara en sanning, inte olika sanningar och komplexa skeenden och förhållanden. En del enkelspåriga svart/vita-, höger/vänster- och "den enda rätta sanningen"-människor citerar mina texter på sina bloggar och ser bara det de i sin enkelspårighet förmår se.

För att kanske lite grann få dessa enkelspåriga att förstå (om det går) framhåller jag, som några gånger tidigare på denna blogg, att jag inte är partipolitiskt eller egentligen ens alls politiskt intresserad. Om jag är "medelklass", vilket någon skrev, så är det en etikett som denne enkelspårige skribent (eller om det är en "hon" – det är ju alltid lättare att skriva gallimatias om andra när man är anonym…) självsvåldigt klistrar på folk. Jag vet inte ens vad som idag menas med "medelklass"…

Och så enkelspåriga är vissa att de helt korkat skriver att de undrar varför jag inte engagerar mig i Sverigedemokraterna eftersom jag skriver som jag skriver, d.v.s. anger fakta som vem som helst kan kolla upp samt låter människor med stora kunskaper på asylomådet få skrivutrymme på min blogg. Jag har förresten också låtit asylsökande komma till tals på bloggen både med egna texter och genom att citera dem. Men det skriver enkelspåriga inget om…

Under fem år var jag Medborgarnas flyktingombudsman och agerade bl.a. ombud för otaliga asylsökande. Jag har sett och hört mer än förmodligen dessa enkelspåriga tyckare någonsin kommer att göra. Jag har sett människor med asyl- eller skyddsbehov behandlas oerhört illa av myndigheterna och har agerat kraftfullt (i handling, inte i ord) mot detta. Jag har samlat in kläder, pengar, leksaker etc till asylsökande och jaghar alltid – i precis alla sammanhang, också här på bloggen – talat mig varm om rätten till asyl och att vi ska behandla dem som har asyl- eller skyddsskäl och som får uppehållstillstånd väl och bidra till att de känner sig välkomna. Jag har hundratals vänner bland asylsökande och f.d. asylsökande, numera mer eller mindre välintegrerade i det svenska samhället. De har berikat – och berikar – mitt liv och ger mig insikter och kunskaper som jag aldrig annars skulle kunna få.

Jag tar helt avstånd från Sverigedemokraternas politiska budskap som verkar vara att det i Sverige helst bara ska bo svenskar och att utomeuropeiska utlänningar ska bo i sina länder. Att vi inte ska adopera barn från utomeuropeiska länder och att vi ska ta emot så få flyktingar som möjligt. Jag vet inte om jag återger deras budskap och målsättning helt korrekt här, jag har inte läst deras partiprogram utan refererar bara det jag läst i tidningar och hört i radio och tv.

Jag kommer alltid att säga "som det är", så gott jag kan och så gott jag vet. Har jag t.ex. fakta om att det kommer människor hit med falska pass och nationaliteter så berättar jag det. Andra fakta som att asylinvandringen ökat med 50% i år jämfört med förra året och att Sverige är det land som tar emot flest irakier i Europa och USA kommer jag också att framföra – de är ju absolut ovedersägliga. Den som är rädd för fakta eller som duckar och stoppar huvudet i sanden för att dessa fakta inte överensstämmer med hans/hennes vision, den är det synd om. Och om det finns sådana strutsmänniskor som har politisk och lagstiftande makt, då är det synd om Sverige också.

Det står inte på något sätt i motsatsförhållande till varandra (som enkelspåriga tror) att jag samtidigt tycker att Sverige ska bevilja asyl- och skyddsbehövande uppehållstilsltånd och bidra till att de får en god start i sitt nya land som att Sverige inte ska bevilja dem som inte har asyl- eller skyddsskäl uppehållstillstånd och en fristad här. Det är heller inget jag har hittat på, det är den lagstiftande församlingen, riksdagen, och den stadfästande regeringen som "hittat på " det och satt det på pränt i utlänningslagen.

Till alla enkelspåriga fegisar, bl.a. sådana som bloggar anonymt, vill jag säga: stå för era åsikter under era egna namn och försök att inse att det mesta här i livet har flera sidor. Eller som Dr Phil lite skämtsamt brukar säga: "There are three sides to every story – his side, her side and my side". Till slut: fakta är alltid fakta och det kan inte ens emkelspåriga ochanonyma skribenter ändra på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: