• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Inget annat går att lita på, inget annat är säkert än att USA har ockuperat Irak”

image2141Absolut äkta irakiskt id-kort tillhörande irakiern Tony Blair.

Har Migrationsverket folk som läser utländska tidningar och kollar utländska sajter? Verket berömmer sig av att ha många utomeuropeiska anställda, ofta med egen asylbakgrund. Man kunde då tro att verket också skulle dra nytta av dem genom att låta dem noga och effektivt följa och rapportera vad som skrivs i och om de stora asylländerna. Men så verkar inte vara fallet, tyvärr. För då borde ju Migrationsverket också ha kännedom om – genom bland annat rapporter i utländska nyhetsmedia och på utländska sajter och även det svenska P1-programmet Kaliber förra hösten – den gigantiska förfalskarmarknad som existerar i och utanför Irak. Men i så fall: hur kan man då bevilja permanenta uppehållstillstånd på nolltid till människor som säger sig vara irakier och förföljda, ha asylskäl etc? Då skulle man väl noga kontrollera historier och dokument och inte stämpla PUT (permanent uppehållstillstånd) i förfalskade papper?

Högskoleverket däremot har insett det som Migrationsverket med sina skygglappar inte vill se. Där råder mer eller mindre valideringsstopp för irakiska betyg och examensbevis. Där säger man att det inte går att validera irakiska dokument eftersom det är så otroligt mycket förfalskade betyg som kommer därifrån att det helt enkelt inte går att bedöma vilka som kan vara äkta och vilka som inte är det.

Uppgifter från en nyhetssajt (upprätthållen av irakier själva) som verkar veta vad den talar om:

Allt är förfalskat i Irak. Inget annat går att lita på, inget annat är säkert än att USA har ockuperat Irak.

Här är en prislista på förfalskade irakiska dokument publicerad i december 2007

G-pass – för irakier som befinner sig i landet – 600 dollar
G-pass – irakier som befinner sig utanför landet – 1000 dollar
S-pass – 200-300 dollar
Examensbevis från universitet – 1000 dollar
Examensbevis från högskola – 800 dollar
ID-kort – 35 dollar
ID-kort utan vattenstämpel – 5 dollar
Dokument som visar att du suttit i fängelse av politiska skäl – 100 dollar

Priser på övriga dokument etc beroende på var man befinner sig och hur mycket kontakt man behöver ha med varandra. Handlingarna kan skickas via e-post eller DHL till en kostnad av högst 40 dollar.

I Sverige är det så, att mängder av människor från Irak och även andra länder får uppehållstillstånd här genom bedrägeri och falska papper. Och eftersom det är så, då måste det ju vara sanktionerat av riksdag och regering på något sätt som är fördolt för vanliga medborgare. Det kanske helt enkelt finns en hemlig, icke-offentlig utlänningslag som Migrationsverket använder sig av, som säger att det är bara att stämpla PUT, gärna på 14 dagar, åt dem som bara andas ordet "Irak"? Och regering och riksdag har kanske i hemlighet också upphävt lagarna om bedrägeri och förfalskning när det gäller allt som har med Irak och irakier – sanna och falska – att göra? Någon annan förklaring ser jag inte till att det går till som det gör i Sverige. Till skillnad från i andra EU-länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: