• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Man ska inte behöva få en stämpel på sig om man dödat en annan människa

När nu tingsrätten dömt bland annat hans klient till tre års sluten ungdomsvård för grov misshandel och vållande till annans död, säger "stjärnadvokaten" Silbersky i Dagens Nyheter:

"Det är väldigt positivt att åtalet om mord ogillades. Ingen 16-åring ska behöva få en sådan stämpel på sig."

En ung pojke, en annan 16-åring är död. Silberskys klient är medansvarig – troligen rent av huvudansvarig – för det. Men Silbersky tycker inte att han ska "få den stämpeln på sig", att han har mördat/dödat/dräpt en annan människa eller vållat en annan människas död!? Jag förstår mig inte på en sådan moral.

Och, som jag har skrivit många gånger tidigare: om man ska tro Silbersky så har Riccardo sparkat ihjäl sig själv och bör dömas postumt för grov misshandel av sig själv samt vållande till sin egen död. Hans familj bör utbetala skadestånd till Silberskys och de andras klienter, d.v.s. de stackars barnen som fått de hemska stämplarna på sig av tingsrätten och oss andra. Stackarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: