• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Prinsessorna på ärtorna

MetroMetro slår upp det stort: JK försökte påverka polisutredning. I artikeln antyds inte utan det sägs tydligt och klart att justitiekansler Göran Lambertz "försökte påverka den pågående polisutredningen om mordet på en syriansk universitetslektor i Örebro". Där sägs också att:

Poliser i utredningsgruppen i Örebro är kritiska mot att Lambertz försökte styra utredningen i en riktning som han själv tyckte var viktig när han uppmanade förundersökningsledarna att fokusera på det politiska spåret. Poliserna tog illa upp och tycker att JK:s agerande var "otroligt olämpligt".

Prisessorna på ärtorna* – Örebropolisen – tog illa upp! Samma poliser som, enligt uppgifter från olika håll, "klantat sig" på flera sätt vad gäller just den här utredningen. Läs bland annat Nuri Kinos debattartikel Skärp er, polisen! i Aftonbladet och hans bloggningar Polisen i Örebro gör misstag efter misstag och Rikskrim har kommit till Örebro

I Metro-artikeln berättas vidare att Göran Lambertz ringde chefsåklagare Gunnar Brodin och tipsade om att förundersökningskedarna kanske borde fokusera på "det politiska spåret". Gunnar Brodin är noga med att påpeka att "Han fick inte veta mer än någon annan utomstående som ringer och frågar om utredningen". So: what’s the problem?

JK logotextJag tycker att det verkar som om Polisen i Örebro inte klarar sitt jobb på ett tillräckligt professionellt sätt och i stället för att med tacksamhet ta emot all hjälp, alla tips både från andra poliser, från människor kring Fuat Deniz, från vanliga svenskar och även från JK, så slår de omkring sig och blir sura och förnärmade när folk påpekar sådant som de kanske borde tänka på. Och tar "illa upp". Men JK har väl samma rätt som alla andra människor att ringa eller skriva och tipsa? Eller gäller särskilda, sämre villkor för JK? Kanske är det något jag missar här, men för mig ter sig ärtprinsessornas utspel som barnsligt tjafs. Sätt i gång och lös mordet i stället!

* Prinsessan på ärten är en mycket känd saga av den världsberömde danske sagoberättaren H C Andersen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: