• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Heja, Jenny Nordberg!

svd_logo SR logoFörra året var den svenska journalisten och kolumnisten i Svenska Dagbladet, Jenny Nordberg, en av dem som reste med Benazir Bhutto i planet från Dubai till Karachi. Och som följde Benazir Bhutto under hennes första dagar tillbaka i Pakistan efter många år i landsflykt. Jenny Nordberg rapporterade på nyhetsplats i Svenska Dagbladet (bl.a. här och här) och i Sveriges Radio (länkar borttagna av SR). Hon skrev också en kolumn i Svenska Dagbladet, som grep mig och som gav en mänsklig bild och en stark närhet till vad som hände.
Den 13 januari är samma Jenny Nordberg en av dem som bidragit till artikeln Across America, Deadly Echoes of Foreign Battles som ingår i artikelserien War Torn i The New York Times .
The New York TimesHur många svenska journalister arbetar för stora, amerikanska tidningar som The New York Times? Och är flitigt förekommande också i svenska medier? Och – dessutom! – nämns som en av tre reportrar som bidragit till en Pulitzerprisvinnande artikel (går inte att länka till). Heja, Jenny Nordberg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: