• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur kan det vara “våldtäkt”?

Jag kan givetvis inte veta exakt vad som hänt. Det kan igen annan heller, utom Tito Beltran och den s.k. barnflickan. Men om man läser flickans vittnesmål så som det citeras i Expressen idag så kan har jag svårt att förstå att det skulle kunna handla om våldtäkt:

Jag försökte pressa mig upp som en armhävning. Då slutade han massera och pressade ner mig hårt med händerna, höll fast mig i sängen. Sedan kom han till utlösning, enligt barnflickan.

Om Tito Beltran för åtta år sedan fick en 18-årig (myndig) flicka att följa med till hans rum och att klä av sig (frivilligt) och låta honom massera henne och hon var med på det, så har dittills inget som är fel hänt. Om sedan Tito Beltran höll ner flickan när hon vill komma loss och om det pågick mer än några sekunder så har han hållit ner henne mot hennes vilja. Det är absolut fel. Men det är inte "våldtäkt". Och om han fick utlösning – som flickan berättar – så är inte heller det "våldtäkt". Det kan då eventuellt handla om någon form av "sexuella trakasserier". Men samtidigt: flickan var myndig, hon följde med och hon klädde av sig och Tito Beltran tog tydligen emot henne i nyinköpa sidenkalsonger så hon kunde faktiskt ha gått därifrån. Med detta menar jag absolut inte på något sätt att hon – om hon skulle ha blivit våldtagen – "får skylla sig själv" eftersom våldtäkt aldrig är acceptabelt. Jag menar bara att en vuxen person, även om hon är ung, måste kunna avkrävas lite eget ansvar och visst sunt förnuft. Och om det är sant, och om det är hela händelseförloppet som flickan beskriver i vittnesmålet (så som det citeras i Expressen), ja, då fattar jag inte hur det skulle kunna kallas "våldtäkt".

Som sagt: jag vet inte mer än det jag läser i tidningen så det kanske finns mer som inte har kommit fram än.

Till slut: En sak som förbryllar är varför (enligt Expressen) det var privatspanaren Monica Dahlström Lannes som gjorde polisanmälan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: