• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Märklig logik gällande två för dödsmisshandeln på Kungsholmen dömda pojkar

image2146I Sveriges Radio rapporteras att:
Rätten ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att hålla den ena pojken häktad, och åklagaren valde då att dra tillbaka häktningsyrkandet för den andra pojken. Den 16-årige pojke som misstänks för ytterligare två fall av misshandel är enligt tingsrätten på sannolika skäl misstänkt, men det saknas enligt tingsrätten anledning att hålla en så ung person häktad.

 

Men varför släpptes pojkarna på fri fot igen? Lagen ger ju möjlighet att hålla dem häktade! Och är det svensk logik att om en gärningsman inte hålls häktad så häktar man inte heller den andra? Och hur kan man säga att det "saknas anledning att hålla en så ung person häktad"?


Inte undra på att folk inte har förtroende för det svenska rättsväsendet när våldsverkare inte hindras från fortsatt våldsamhet med hänvisning till deras ålder trots att de är gamla nog för att misshandla en medmänniska till döds? Och trots att de fortsätter begå brott så snart de släppts ut efter rättegången? Båda är ju över 16 år och har t.ex. rätt att flytta hemifrån, övningsköra med bil, råda över vad de tjänat ihop genom eget arbete m.m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: