• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Historien upprepar sig. Who cares…

GP logoNär jag tar del av den skakande historien som berättas i GöteborgsPosten om myndigheternas slarv och dumhet i fallet med den amerikanska familjen som storljög och fick asyl här för ca 17 år sedan, så kan jag bara sucka djupt och tänka: "Historien upprepar sig. Och trots alla varningar, alla berättelser och alla larm som jag själv och andra kommit med år efter år och gång på gång, så är det ingen – INGEN! – i det ansvariga Sverige som lärt sig något eller som bryr sig överhuvudtaget".

I GP berättas (och visas videoklipp) historien om hur "regeringen i slutet av 80-talet beviljade uppehållstillstånd åt ett amerikanskt par och deras barn utan att kontrollera fakta. Om de hade gjort det hade de sett att ett av barnen, då 5-åriga Sabre, var kidnappad, att paret (Jim och Anita) var internationellt efterlysta och att mannen var en dokumenterad barnmisshandlare. När paret fått sitt regeringsbeslut, kunde de enkelt få skattemyndigheten att bevilja dem skyddade personuppgifter".

Idag kommer det hit människor som
1) påstår sig vara från Irak men lika gärna kan vara från Jordanien, Libanon, Syrien eller ytterligare något annat land. Vi har ingen aning om varifrån de är eller vilka de är – förfalskade dokument går det tretton på dussinet. Men Migrationsverket stämplar PUT (=permanent uppehållstillstånd) för glatta livet i stället för att se till att ordentliga utredningar görs, och att de som inte har laglig rätt till uppehållstillstånd och som begår bedrägeri genom att söka asyl i falsk nationalitet och falskt namn avvisas. Och att de, som man med minst 99,9 % säkerhet kan slå fast vilka de är och lika säkert visa sitt behov av skydd i enlighet med utlänningslagen får uppehållstilsltånd.

2) har flera barn med sig som de säger är deras. Migrationsverket har åtminstone hittills och under lång tid inte valt att göra dna-tester eftersom det sägs att de är rädda för att bli anklagade för att vara "rasister" (läs här och här). I stället tar de risken att samma sak händer som i det amerikanska fallet vilket är betydligt värre. Migrationsverkets inställning är ett stort svek mot de barn som tagits hit av andra än de som är deras föräldrar!

Jag minns när jag för något år sedan blev kontaktad av en somalisk man som hade bott i Sverige i några år. Han hade fått reda på att hans barn, som försvann 14 år tidigare från Somalia, levde och bodde i en annan familj som hade fått asyl. De hade alltså haft med sig barn som inte var deras och sökt asyl för hela "familjen". Nu ville alltså pappan ha tillbaka sina barn. Men 14 år hade gått och barnen hade rotat sig hos den andra familjen. Det var en tragedi som jag faktiskt inte vet hur den slutade. Men jag minns att papan sa till mig att det här bara är ett av många likadana fall…

Migrationsverket logoMigrationsverkets generaldirektör har det högsta ansvaret för asylhanteringen i Sverige. För det politiska och för lagar och förordningar ansvarar regering och riksdag, men för implementeringen och för att det går korrekt till ansvarar enbart generaldirektören. Migrationsverkets snabbhantering av s.k. irakier och ovilja att kontrollera dokument och bakgrundshistorier samt rädsla för att agera för barnens bästa och se till att dna-prover tas av dem så att man vet om de tillhör de människor de följt med eller inte, gör att hela systemet har brakat samman. Och de ansvariga sviker alla: asylsökande, barn som följer med asylsökande och svenska folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: