• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Hur går det hela ihop?

Migrationsverket logoSamtidigt som Migrationsverket meddelar att de på tio dagar (!!!) ska fatta beslut om uppehållstillstånd i en särskild "gräddfil" för irakier (läs bl.a. i Eskilstuna-Kuriren under rubriken 5000 asylsökande irakier snabbutreds), och i samma tidning om att upp till 70 procent väntas ha falska handlingar. (Läs även otaliga tidigare inlägg under kategorirubriken Asyl&Migration på denna blogg).

Citat ur en av artiklarna:
I år väntas 17.000-18.000 irakier söka asyl i Sverige. Runt 70 procent av irakierna får permanent uppehållstillstånd i första instans, det vill säga hos Migrationsverket.


Kommentar:

Om upp till 70 procent har falska handlingar, hur kan då 70 procent få uppehållstillstånd? Visserligen kan en del av dem som kommit med falska handlingar ha skyddsskäl och kan visa upp äkta id-handlingar när de väl är här, men 70 procent???

Citat ur en av artiklarna:
Han (en polis, min anm.) påpekar att falska handlingar är ett allvarligt brott i Sverige som kan ge böter och villkorlig dom.

Kommentar:
Jasså!? "Ett allvarligt brotti Sverige"! Hur kommer det sig då att det sitter en massa människor här och skrattar gott åt att de har begått detta "allvarliga brott" och i stället för straff beviljas permanent uppehållstillstånd?

En person med stor erfarenhet av asylfrågor suckar och säger: "Vi kan inte fortsätta att tala om trafiken från Irak och Syrien och andra länder i Mellanöstern för ‘människosmuggling’, det är löjligt. Vi ska kalla det ‘resebyråverksamhet’ för det är vad det handlar om. Regelrätt resebyråverksamhet med tydliga prislistor på allt från kostnader för olika dolument till resekostnader och med löfte om uppehållstillstånd i Sverige."

Frustrationen ska i första hand – och nästan enbart – riktas mot Sverige och svenskarna, inte mot dem som tar sig hit. Det är den slappa och blåögda (o)ordning som råder i Sverige som gör regelrätt organiserad invandring hit möjlig, med garanterad bostad och försörjning samt, för den som vill, utbildning. Tacka fasen för att den som lyckas skrapa ihop pengar (eller redan är förmögen, vilket många är) köper en paketresa hit!

När sedan uppehållstillståndet är ett faktum, då kan man återvända till hemlandet när man vill, vilket många av de "irakier" med mycket pengar också gör. Många köper fastigheter i Syrien och i andra länder (också i Irak) och pendlar emellan länderna utan att svenskarna fattar någonting. Eller, som det mer och mer verkar eftersom varken Migrationsverket, Polisen, riksdagen eller regeringen agerar: utan att svenskarna bryr sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: