• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudiarabien: Minst tio människor döda på grund av kyla

Minst tio människor oh hundratals boskap har dött till följd av det ovanligt kalla vädret i olika delar av kungadömet Saudiarabien. I kuststaden Jeddah förbereder man sig för det kallaste vädret på många år. Enligt väderleksrapporterna för de närmaste dagarna kommer temperaturen att sjunka till minus 11 grader Celsius. I Riyadh och Madinah blir det minus 2 grader och staden Tabruk i norra delen av landet väntas temperaturen bli minsu 4 grader.

Kung AbdullahFörvaltaren av de två heliga moskéerna, kung Abdullah, har beordrat utdelning av nödutrustning och -proviant samt filtar till behövande medborgare.

Bland de döda finns en 18-årig studerande och två indiska gästarbetare i Al-Ola, 400 kilometer norr om Madinah. Läkarna säger att den 18-åriga flickan dog för att hennes hjärta stannade på grund av den svåra kylan. Flera gästarbetare har också dött av samma orsak och två gästarbetare dog efter att de inandats rök från en eld när de försökte skydda sig mot kylan. I Al-Ahsa dog ytterligare två gästarbetare när tältet som de bodde i brann upp på grund av att de tänt en eld för att hålla sig varma.

Det har snöat i några städer i norra Saudiarabien, där också minst två människor dött på grund av kylan. En asiatisk och en egyptisk gästarbetare frös ihjäl i sina rum på gården där de arbetade. Och en egyptier dog när han andades in rök från en koleld som han tänt i sitt rum.

För boskapsägare över hela Saudiarabien har vädret varit en katastrof. De har förlorat hundratals djur. Som Ayed Al-Ruwaili i den norra Al-Jouf regionen som berättar att han förlorat mer än 200 djur.

Samtidigt gästade USAs president George Bush och den franske presidenten Nicolas Sarkozy landet. Västjournalister som följde deras besök gillade det oväntade vädret och sa att de kommit till Saudiarabien i tron att det skulle vara extremt varmt men i stället mötts av "det här underbara vädret".

Källa:
Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: