• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skandalerna som ingen verkar bry sig om

Än en gång: asylhanteringen har havererat! En sanning som, trots att den upprepats många gånger, verkar gå in genom ena örat och ut genom det andra hos dem som har att se till att lagar, bland dem utlänningslagen, efterföljs och att brott bestraffas.

svea-rikes-lagUnder kategorirubriken Asyl&Migration finns mängder av avlöjande berättelser om Migrationsverkets (och andra ansvarigas, men främst verkets) rättsosäkra och ibland rentav rättsvidriga hantering av asylärenden. Som engagerad för asylsökande och som samhällsengagerad rent allmänt, har jag rapporterat och åskådliggjort hur det går till på verket, bland annat genom att ge röst åt så frustrerade miggor att de allvarligt funderar på att lämna sina jobb. Fakta, citat ur faktiska protokoll etc har redovisats liksom information om falska handlingar, bedrägerier, rika människor som utger sig för att vara ”irakier” och snabbt får uppehållstillstånd och sedan kan köpa fastigheter både här och i sina hemländer etc – allt detta har jag rapporterat om. Tydligt och klart. Och jag vet givetvis namnen på alla som gett mig information om hur det går till på Migrationsverket; några texter från för mig okända och anonyma personer har jag inte en enda gång lagt ut.

ParagraferBryr sig någon om allt detta? Nej! Regeringen utreder. Migrationsverket gör vad de vill. Det råder mer eller mindre hela havet stormar på asylområdet,och vad man än gör, hur mycket man än rapporterar (inte bara jag utan även t.ex. SR Ekot och Kaliber), så händer ingentiing utan resebyråverksamheten från Mellanöstern fortsätter. Inte med oförminskad styrka utan med ökad styrka. Grattis Sverige! Ni är så rädda för att titta på verkligheten och inse sanningen att ni hellre blundar och sätter på öronskydd än tar tag i det hela. För – Gud bevare oss! – annars kan ju någon komma på att kalla er ”främlingsfientliga” och hur skulle det se ut? Nej, det vore ett öde värre än döden, så det är bäst att bara hålla tyst och låta landet kastas in i det kaos som följer på mer eller mindre okontrollerad och ”fri” invandring.

Vad sker med respekten för asylrätten? Och vem bryr sig om dem som har starka skäl att stanna här men som inte kan visa upp förfalskade irakiska handlingar utan t.ex. är från Afghanistan? Eller Somalia? Eller Iran? Eller från Vietnam, som Thanh, som nu varit här i 5 år, 3 månader och 17 dagar och har rätt enligt utlänningslagen att få uppehållstillstånd på grund av verkställighetshinder (läs under Vietnameserna i högerspalten) men där Migrationsverket vägrar agera enligt gällande lag.

Finns det verkligen ingen/inga människor i Sverige som klarar/orkar/ids/vill ta ansvar och rensa upp på asylområdet?

Nästa inlägg i ämnet Asyl&Migration kommer att handla om hur Migrationsverket, i direkt strid med gällande order, ger uppehållstillstånd till barn när en person påstår sig vara detta barns förälder…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: