• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Outgrundliga äro Migrationsverkets tanke(irr)gångar

Migrationsverket logoMigrationsverket har beslutat att avvisa och återsända en 23-årig asylsökande till Eritrea, ett land som de flesta europeiska länder inte avvisar människor till, och dit bland annat FN:s flyktingorgan UNHCR anser att ingen ska skickas. Sverige har under flera år inte heller avvisat asylsökande till Eritrea – fram till nu. Mannen skulle ha skickats med poliseskort till sitt hemland den 23 januari på morgonen, men sedan han gjort våldsamt motstånd ombord på planet beslöt piloten att han inte fick följa med. Han sitter nu på Kronobergshäktet.

Det är inte många eritreaner som lyckas ta sig hela vägen till Sverige, förra året kom 878 till Sverige. De har inte tillgång till förfalskarverkstäder och "resebyråer" som de, som kommer från Irak eller som kommer någon annanstans ifrån men ljuger och säger sig vara irakier. Av någon outgrundlig anledning är det ändå dessa tiotusentals personer som använder sig av falska handlingar, falska nationaliteter och falska asylhistorier som omhuldas av Migrationsverket. Som får uppehållstillstånd på några månader och har en egen "gräddfil" där det inte ska ta mer än tio arbetsdagar (!!!) att få stadigvarande bostad och försörjning i Sverige. Varför? Det måste ligga något annat och mer bakom än att miggorna skulle vara rent korkade. Blir de hotade? Utsätts de för utpressning? Vad är det som gör att det är så oerhört mycket lättare och går så oerhört mycket snabbare för en "irakier" än vilken annan nationalitet som helst att få uppehållstillstånd i Sverige?

Finns det någon som förstår sig på Migrationsverkets märkliga tanke(irr)gångar?

Läs och lyssna bl.a. här och här. Och läs om den havererade asylhanteringen och de många exemplen på att Migrationsverket silar mygg och sväljer kameler under kategorirubriken Asyl&Migration i högerspalten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: