• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Världssensation: asylprövning på tio dagar!

”Vi försöker sortera ut de sökande som kan tänkas få asyl och därför inte behöver något biträde. Under den första veckan träffar handledaren den sökande som under ett samtal muntligt får redogöra för varför han eller hon söker”, förklarar projektledare Lars Carlstedt på Migrationsverket i Flen för tidningen Folket.

Undring: Vad gör de den andra veckan? Hur kan miggorna på en arbetsvecka om fem dagar, efter att de den första veckan endast har hört den asylsökandes egna (sanna eller påhittade) historia, bedöma 1) vem personen ifråga är, 2) varifrån han kommer, 3) vilken nationalitet han faktiskt har och 4) om hans asylhistoria stämmer?

Om de anställda på Migrationsverket i Flen verkligen klarar detta så är det en världssensation! Motsvarigheterna till Migrationsverket i massor av andra länder bör givetvis vallfärda till Flen för att se hur en sådan fullkomligt otrolig och revolutionerande verksamhet går till. De bör vara mycket intresserade av att se hur denna förbluffande, världsunika metod fungerar (med bibehållen rättssäkerhet…), som innebär att miggor under fem dagar lyssnar på muntliga redogörelser och därefter, under resterande fem dagar av totalt tio, kontrollerar dokument, fakta, asylhistoria, nationalitet etc. Och det borde också Sverige – regering, riksdag och allmänhet – vara intresserade av…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: