• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket ändrar inte sina beslut ens när de är felaktiga

thanh_19_1199364805_2537En kort uppdatering i ”fallet Thanh” (läs den osannolika historien under kategorirubriken Vietnameserna i högerspalten).

Fortfarande vill ingen inom Migrationsverket rätta till det som är fel. Hoa, som kom hit ett helt år (i oktober 2003) efter Thanh (som kom i oktober 2002), har fått sitt ärende preskriberat (han fick mycket snabbare beslut än Thanh!), och ska nu börja om igen med hela asylprocessen. Thanh, som på alla sätt medverkat, samarbetat och till och med gjort mer än någon rimligen kan kräva av honom (bl.a. på eget initiativ besökt sin ambassad för att försöka skaffa resedokument), sitter fortfarande i samma Ingenmansland där han suttit i över fem år.

Polisen har, trots att jag sex gånger bett om det, inte skickat ett intyg om att Thanh medverkat, samarbetat, inte hållit sig undan och att inget mer kan göras i hans fall (och inte heller har gjorts sedan december 2005!) för att försöka utvisa honom!

Migrationsverket har, trots att meningen var att Thanh skulle beviljas permanent uppehållstillstånd från maj 2007 i direkt anslutning till att han under de föregående sex månaderna haft tillfälligt uppehållstillstånd, inte beviljat honom detta. Det är inte i enlighet med de regler som säger att om det föreligger hinder för verkställighet (d.v.s. om det inte går att verkställa en avvisning) så ska personen ifråga bevilja uppehållstillstånd. Men Migrationsverket rättar inte till sina egna fel, aldrig någonsin! Fråga mig inte varför. Nej, i stället har Migrationsverkets högsta chef, generaldirektören, ansett det vara av vikt att han personligen kontaktar Utrikesdepartementet och försöker få dem att hjälpa till att utvisa både Hoa och Thanh! Trots att generaldirektören normalt inte ska lägga sig i enskilda ärenden på detta sätt om det inte finns starka skäl till det. Och trots att han själv inför flera vittnen uttalat att han inte kan lägga sig i de ärenden som är överlämnade till Polisen och då specifikt nämnde Thanh, vars ärende är överlämnat till Polisen för flera år sedan.

Om någon undrar varför jag inte har ens ett enda uns förtroende för hur Migrationsverket styrs och agerar så är detta bara ett exempel på det. Resten av exemplen – otaliga – finns att läsa under Asyl&Migration i högerspalten. Och mer om Thanhs öde kan läsas uder rubriken Vietnameserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: