• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

På förekommen anledning

Först och främst: jag är inte, har aldrig varit och skulle aldrig drömma om att vilja vara anställd på Migrationsverket! Men det tycks finnas en del som tror att jag är eller har varit anställd å nämnda verk – jag begriper inte varifrån de har fått en sådan missuppfattning.

Därefter: Jag är mycket tydlig och noga med vad jag skriver här på bloggen. Jag är också noga med vad andra får skriva här. Jag är också mycket tydlig och noga med att jag själv ska veta vilka de är, som skriver här eller som jag citerar. Alla vill inte att deras namn ska anges, men jag måste veta vilka de är. Ingen som är anonym för mig får skriva något och ingen som är anonym för mig får heller svar på sina mejl.

Dock: Det finns alltid människor med egna agendor som vrider till vad andra har sagt eller skrivit, eller som utelämnar vissa saker för att falskeligen bevisa sina egna teser och åsikter. Det har hänt att sådana personer citerat mig på sätt som de vetat inte är korrekt. Därför – så att ingen ska få för sig att det går att vrida och vända på vad jag säger och skriver – så ska jag förtydliga mig ännu mer än jag redan gjort på denna blogg och i andra sammanhang:

Jag är absolut och på alla sätt för att Sverige (och andra välmående länder) ska ta emot asylökande och flyktingar! Jag är för en generös asylpolitik och ett icke-daltande, respektfullt och tydligt mottagande av dem som söker en fristad undan krig och/eller förföljelse på grund av kön, religion och sexualitet och som därmed har rätt att få stanna i Sverige enligt de lagar som Sveriges riksdag och regering (framröstade av svenska folket) har stiftat. Jag är för att lagarna tolkas så generöst och humant som möjligt och att man gärna "hellre friar än fäller" när det råder oklarheter som är omöjliga att reda ut inom en någotsnånär rimlig tid. Och jag är – och detta tror jag nog att de flesta förstått som läst mina inlägg här och mina artiklar i tidningar och hört mina uttalanden i andra medier – starkt emot en slapp, blåögd och ineffektiv asylhantering som i det långa loppet skadar både dem som har faktiska asylskäl och Sverige.

När asylhanteringen mer eller mindre havererar är det sålunda de statliga myndigheterna, främst Migrationsverket och Polisen, som ska kritiseras, liksom i förekommande fall de som har det slutliga ansvaret för att dessa myndigheter fungerar, nämligen regering och riksdag. Det går inte an att, som ett mantra, upprepa att "vi har fristående myndigheter och kan ingenting göra" när/om man ser att dessa myndigheter, som ju bekostas av skattemedel och sorterar under regering och riksdag, helt enkelt inte utför sina uppdrag på ett tillfredsställande sätt!

Jag har varit ombud för asylsökande sedan 1995 och är det fortfarande, även om jag slutade som Medborgarnas flyktingombudsman den 19 november 2007 efter fem års intensivt ideellt arbete. Jag kommer alltid att försvara asylrätten men aldrig det mischmasch som nu råder i asylhanteringen!

Så var det klarlagt och omöjligt att missförstå, hoppas jag.

Läs mer under kategorirubrikerna Asyl&Migration och Vietnameserna i högerspalten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: