• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

24 073 oavgjorda ärenden hos Migrationsverket

Fulla skåp på MIG 1Samtidigt som Migrationsverket kör i gång på allvar med sin gräddfilshantering av verkliga och påstådda irakier, är fortfarande 24.073 andra ärenden oavgjorda, en del av dem flera år gamla.

Så var det med den rättvisa asylhanteringen där alla ska behandlas individuellt och i något så när turordning efter när de har kommit hit och sökt asyl! Redan nu har man fattat snabbeslut som gällt verkliga och påstådda irakier, ofta har det gått på två månader eller kortare tid. Nu ska det gå ännu snabbare, på tio dagar, för vissa som säger sig komma från Irak och som knappast automatiskt har större skäl att få snabba svar, ofta positiva, än många andra.

Antalet oavgjorda ärenden var den sista december 2006 – för drygt ett år sedan – 16.048. Den 5 januari 2008 var de 23.032 och har således på bara tre veckor ökat med ytterligare 1.000! Men av någon absolut outgrundlig anledning klarar Migrationsverket inte av att – eller vill inte – besluta i dessa ärenden som gäller människor som väntat betydligt längre än de nykomna irakierna. Och av någon anledning verkar det inte vara någon annan än jag som reagerar mot det orättvisa och rättsosäkra sätt att snabbhantera asylsökande från ett enda land som Migrationsverket ägnar sig åt: vissa seglar förbi medan andra lämnas allt längre efter.

Läs också här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: